Pașapoarte temporare, doar cu documente justificative începând cu 20 iulie

Se schimbă regulile de eliberare a pașapoartelor simple temporare. Sucevenii care nu sunt de acord să primească pașapoarte biometrice vor fi obligați să prezinte documente justificative pentru a obține documentele temporare de călătorie în termenul de trei zile.

Conform noilor modificări aduse legii referitoare la regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, începând cu data de 20 iulie 2018, pașapoartele simple temporare vor fi eliberate, pe baza unor documente justificative, doar în situații obiective, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic. Aceste situații trebuie dovedite cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale care determină necesitatea și urgența deplasării persoanei în străinătate, pașapoartele fiind eliberate în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

În cazul persoanelor care nu doresc să li se elibereze un paşaport simplu electronic, se poate elibera paşaportul simplu temporar, dar în termen mai mare decât în cazul situațiilor de urgență menționate mai sus.

Totodată, de la 20 iulie 2018 vor fi preluate și cererile pentru pașapoartele simple electronice cu valabilitate de 10 ani, pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Articolul precedentUn adolescent de 14 ani a ajuns la spital după ce s-a electrocutat în gospodăria părinților săi
Articolul următorȘocant. Un bărbat din Panaci s-a înjunghiat în zona inimii când a aflat că soția sa pleacă la muncă în străinătate