Pagube în șapte localități și zeci de kilometri de drumuri afectate, după furtunile din ultimele zile

Precipitațiile din ultimele zile, perioadă în care județul Suceava s-a aflat sub avertizare cod portocaliu meteorologic și cod portocaliu hidrologic, au depășit 60 de litri pe metru pătrat.

În urma centralizării informațiilor transmise de fiecare primărie, s-au înregistrat pagube în șapte localități din județ: Baia, Dumbrăveni, Hânțești, Moara, Pârteștii de Jos, Slatina și Vama. În total furtunile au afectat 19,7 kilometri de drum județean și 67,8 kilometri de drum comunal.

La Baia, a fost distrusă o porțiune de 0,3 kilometri de drum comunal, precum și porțiuni din apărarea de mal a DJ 155P, iar la Dumbrăveni, drumul comunal a fost afectat pe o porțiune de 2,13 km. La Hânțești, au fost afectate un pod de pe DJ 208D și 2 podețe de pe 208B, precum și 19,5 kilometri de drum județean. În comuna Moara, precipitațiile au afectat 9,5 kilometri de drum comunal, iar la Pârteștii de jos – 3 kilometri de drum comunal. La Slatina, au fost inundate 5 curți și grădini, un pod de pe Drumul Județean 29A și 50 de kilometri de drum comunal.

Luni 19 iunie, Prefectura Suceava a constituită o comisie de evaluare fizică și valorică a pagubelor.

Articolul precedentCrimă într-o familie din Broșteni. Un bărbat și-a înjunghiat soția
Articolul următorStraja.Urmărire în trafic, încheiată cu un accident