Inundațiile din județul Suceava, din perioada 06-11 iunie, au produs pagube de peste 18 milioane lei.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-au reunit în ședință extraordinară, miercuri, 12 iunie. În cadrul acesteia, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, jurist Daniel Drăgoi, a prezentat și supus aprobării CJSU Raportul de Sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale care au avut loc în județul Suceava, începând din data de 6 iunie.

În perioada respectivă, inundațiile au afectat 15 unități administrativ teritoriale cu 25 localități, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei. Astfel, au fost deteriorate o casă, două poduri, 12 podețe, 3 punți, 51 km drum comunal, 14,68 km străzi. De asemenea, s-au mai produs  colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, feroviară și altele.

Pentru evaluarea și inventarierea pagubelor și distrugerilor provocate de creșterea temperaturilor, căderile abundente de precipitații și efectele  ulterioare, începând cu 6 iunie 2019, prin Ordin de prefect s-au constitut două comisii de evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase.

Prefectura Județului Suceava și Consiliul Județean Suceava vor iniția un Proiect de Hotărâre de Guvern  în vederea obținerii unor despăgubiri  pentru remedierea pagubelor  produse de inundații, începând din data 28 mai.

Articolul precedentIncendiu la o hală de prelucrare a lemnului din satul Călinești
Articolul următorO mamă și copilul ei au fost loviți pe trecerea de pietoni, de o mașină care dădea cu spatele VIDEO