Opt traficanți de țigări reținuți de procurorii DIICOT Suceava

Mai multi jandarmi pot fi vazuti la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucuresti, joi, 1 noiembrie 2012. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism audiaza, joi, o suta de persoane, intre care angajati ministeriali, intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatilor acestora in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu. ALEXANDRU SOLOMON / MEDIAFAX FOTO

Opt persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigări au fost reținute de procurorii DIICOT Suceava.

Miercuri, 15 mai, procurorii DIICOT Suceava au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a opt persoane anchetate într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracțiunii de contrabandă.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în introducerea de ţigarete de proveniență extracomunitară, peste frontiera „verde” cu Ucraina, adiacentă localității Ulma, județul Suceava, şi comercializarea acestora către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră din ţara noastră.

În cadrul activităților de urmărire penală au fost realizate 32 de activități de confiscare legendată a diferite cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, totalizând 316.079 de pachete cu țigări.

Miercuri, procurorii DIICOT Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava, Iași și Bacău au efectuat un număr de 26 de percheziţii domiciliare pe raza județului Suceava şi o percheziţie domiciliară pe raza județului Bacău.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10.498 de pachete de ţigarete de proveniență extracomunitară, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, patru autoturisme, 37.250 lei și 1.030 euro, cinci statii emisie-receptie, două binocluri, șase laptop-uri, 13 memory stick, un card microSD, două tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Inculpații reținuți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava şi patru dintre ei urmează să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi IJJ Suceava.

Articolul precedentPusă sub control judiciar, după ce a încercat să dea mită unui ofițer de poliție
Articolul următorAutoturism plin cu țigări de contrabandă, descoperit abandonat într-o pădure din Costileva de Sus FOTO