Obiecte străvechi din os și corn, expuse la Cetatea de Scaun a Sucevei

Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei va găzdui începând de marți expoziția temporară Obiecte din os și corn, preistorice și medievale.

În perioada 21 mai – 30 iunie 2019, Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, în incinta Casei Custodelui, expoziția temporară Obiecte din os și corn, preistorice și medievale, din colecția Muzeului Bucovinei.

Obiectele din os și corn expuse provin atât de pe cuprinsul orașului Suceava, cât și din localitățile limitrofe, demonstrând astfel, utilizarea acestora în medii diferite.

Cei care trec pragul acestei expoziții vor descoperiri o lume diferită, îndepărtată în timp. Osul și cornul au constituit, încă din cele mai vechi timpuri, materii prime pentru confecționarea armelor pentru vânătoare, a uneltelor pentru activitățile agricole, a obiectelor de uz casnic, a podoabelor și a accesoriilor vestimentare, interesul pentru prelucrarea materialului osos, datorându-se ușurinței de intervenție asupra sa, cât și a durabilității rezultate din elasticitate.

Prin organizarea acestei expoziții temporare, cu piese osteologice aflate în colecția Muzeului Bucovinei, instituția își propune să pună în evidență complexitatea patrimoniului local, dar și importanța acestuia în viața socială.

Articolul precedentPrimarul Lungu, duminică, la podul de la Bazar: „Accelerăm lucrările, însă primordială e calitatea”
Articolul următorJudețul Suceava, sub cod galben de ploi și furtuni