Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava s-au autosesizat în urma unor imagini apărute în mediul on-line și publicate pe pagina de Facebook a Monitorului de Suceava în care se vedea un autoturism condus pe podul de peste râul Suceava de pe artera principală a municipiului Suceava, spre Iulius Mall, din care doi tineri erau ieșiți prin geamurile mașinii, în exterior. Cei doi au considerat probabil că este foarte interesant ce fac și au ridicat mâinile în aer ca niște adevărate vedete atunci când au fost băgați în seamă de unii dintre șoferi. Însă cel puțin unul dintre spectatori i-a și filmat, iar asta le-a adus în scurt timp o vizită nedorită la sediul Poliției municipiului Suceava.

Polițiștii au trecut la verificări și au identificat în scurt timp mașina și posesorul ei. Astfel, s-a ajuns la trei tineri din Bălcăuți, o fată de 18 ani și doi băieți, unul în vârstă de 19 ani și unul de 21 de ani.

Prima constatate frapantă a fost că la volan era tânăra de 18 ani care dobândise permisul de conducere în data de 12 mai a.c..

Autoturismul era în proprietatea unuia dintre tinerii ieșiți în exterior în timpul plimbării.

Oamenii legii i-au convocat pe cei trei la sediul Poliției municipiului Suceava și au trecut la verificarea minuțioasă a mașinii.  

În scurt timp s-a stabilit că autoturismul are montate ilegal folii pe sistemele de semnalizare, dar și că anvelopele sunt neconforme ca dimensiune.

Pentru abaterile rutiere săvârșite ca pasager al vehiculului, dar și pentru abaterile privind deficiențele autoturismului, polițiștii l-au sancționat pe tânărul de 19 ani cu amenzi în valoare de 1.885 lei. Totodată, polițiștii au dispus și reținerea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Și celălalt pasager, în vârstă de 21 ani, care se ”răcorea” în timpul mersului, a fost sancționat contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță cu amendă de 435 lei.

Pentru tânăra de la volan s-a găsit o contravenție legată de conducerea unei mașini fără a se asigura că pasagerii sunt transportați corespunzător în mașină, în cazul ei amenda fiind de 1.160 de lei.

”În total, polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de 3.480 lei și au dispus reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului. 

Precizăm încă o dată că scopul dispunerii măsurilor sancționatorii în aceste cazuri promovate în mediul on-line este unul principal preventiv, de responsabilizare și conștientizare în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și a evitării tragediilor rutiere. Recomandăm și părinților să poarte discuții cu adolescenții sau chiar cu copiii majori pentru responsabilizarea acestora indiferent de calitatea de participanți la trafic.

Atragem atenția tuturor celor pretabili sau predispuși la încălcarea legislației rutiere că polițiștii vor dispune în continuare măsuri din cele mai ferme în cazul abaterilor care pun în pericol siguranța rutieră, comportamentele de tip teribilist nefiind tolerate”, este mesajul transmis de comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.   

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentDoi bărbați din Suceava, depistați în județul Bacău cu transport de lemne fără documente legale
Articolul următorO nouă funcție va fi disponibilă pe Whatsapp. Ce vor putea face utilizatorii