Comuna Horodnic de Sus este singura din județul Suceava unde deșeurile sunt colectate separat pe cinci fracții, hârtie-carton, sticlă, plastic-metal,  deșeuri menajere și moloz.

Oamenilor li s-au distribuit pubele de culori diferite iar la fiecare ridicare a deșeurilor li se oferă gratuit și saci tot de culori diferite.

Primarul spune că anul 2023 va fi declarat anul cu toleranță zero la nerespectarea măsurilor de colectare a deșeurilor, iar cetățenii care vor încălca regulile vor fi sancționați, însă nu financiar.

”Mai avem cetățeni care nu se conformează regulilor, cam  2-3 %  din total. I-am tolerat doi ani de zile însă anul acesta  încercăm să aplicăm și partea coercitivă. Prima dată facem apel la conștiința lor  iar dacă nu merge aplicăm legea. Dar nu amenzi. Noi am zis că decât să aplicăm amenzi mai degrabă îi identificăm cu ajutorul celor 40 de camere care sunt montate pe raza comunei și apoi îi facem de rușine pe Facebook. E cel mai dureros pentru ei și este o măsură care funcționează cel mai bine”, a mai spus Valentin Luța.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentJudecătorii au refuzat eliberarea unui criminal care a îngrozit România în anul 1999
Articolul următorUn ucrainian a încercat să treacă granița cu cartușe, un tub de obuze și bucăți dintr-o dronă militară