O pepinieră educativă și un circuit tematic vor fi inaugurate de Ziua Parcului Național Călimani

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor împreună cu Administrația Parcului Național Călimani organizează, la 15 iunie, Ziua Parcului Național Călimani.

Evenimentul are loc la sediul Centrului de Vizitare al Parcului Național Călimani din comuna Șaru Dornei, nr. 54C, județul Suceava.

Începând cu ora 10.00, Centrul de Vizitare va fi gazat unor concursuri tematice, cu și despre lemn, dar și despre gastronomia locală, prin a doua ediție a concursului Eco-Bucătarul destinației. Totodată, vor fi organizate plimbări călare și ateliere de sculptură în lemn.

Cu același prilej, va avea loc inaugurarea pepinierei educative cu plantule de molid, amenajată de voluntari ai Școlilor Gimnaziale din Panaci, Neagra Șarului și Șaru Dornei, în curtea Centrului de Vizitare, și a circuitului tematic „Lemnul prețios al muntelui”, aflat în pădurea din apropiere.

Evenimentul va implica atât elevi, producători locali, meșteri populari care prelucrează și valorifică lemnul, administratori de pensiuni ecoturistice, reprezentanți ai primăriilor, ai instituțiilor de învățământ, prestatori de servicii ecoturistice din Țara Dornelor, cât și turiști prezenți în zonă.

Prin acțiunile organizate în acest an de Ziua Parcului Național Călimani ne propunem îndreptarea atenției către valoarea lemnului în ecosistemul natural al zonei și în rândul comunității din Țara Dornelor care-l utilizează, de sute de ani, ca mijloc de îmbunătățire a traiul.

Articolul precedentIcoana făcătoare de minuni de la Cacica, dusă la Iași pentru vizitat papei Francisc
Articolul următorCetatea de Scaun a Sucevei promovată la a V-a ediţie a „Târgului European al Castelelor”, la Hunedoara