Noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava va fi finalizat la jumătatea lunii mai a anului viitor.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a deplasat luni dimineață pe șantierul aeroportului pentru a verifica stadiul lucrărilor.  

Imagine

Noul terminal de pasageri va permite procesarea a până la 700.000 de pasageri anual.  Investiția se ridică la 15 milioane de lei, bani alocați integral de Consiliul Județean Suceava.

Gheorghe Flutur s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor după ce a vizitat șantierul și a discutat cu constructorii. În șase luni de zile terminalul ar urma să fie pus în funcțiune.
”S-au înălțat și stâlpii iar în următoarea săptămână se toarnă placa între parter și etaj. E o construcție de peste 1.500 de metri pătrați. Termenul este jumătatea lunii mai 2020 să finalizăm acest terminal. Aici se va dubla capacitatea de prelucrare a pasagerilor care să plece sau să vină. Astăzi, după cum știți, noi nu facem față și am închiriat containere pentru așteptarea pasagerilor. Ne cerem scuze față de ei. Sigur, condițiile sunt normale dar dorim să avem un terminal al nostru, care să proceseze pe an în jur de 500.000 până la 700.000 de pasageri. Vreau să știți că la ora la care vorbim avem 385.000 de pasageri procesați în 2019, cu 22% mai mult decât anul trecut – când aveam 315.000. Deci, a crescut cu 22% numărul de pasageri în acest an, pe aeroportul de la Suceava. 23.000 de pasageri sunt cetățeni ucraineni care zboară de aici”, a explicat Gheorghe Flutur.

Imagine

De asemenea, președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că poartă  discuții cu 16 companii aeriene în vederea deschiderii de noi destinații interne și externe de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”. 

”În plan ar fi sunt curse spre Paris, Tel Aviv dar, Cluj și Timișoara. Ca noutate, în luna decembrie, pe 21 și 27 dar și pe pe 2, 8 și 14 ianuarie, vor fi introduse curse noi spre Egipt, astfel încât sucevenii să poată merge la plajă. Oamenii doresc concedii în Egipt la temperaturi mari în decembrie și ianuarie”, a precizat Flutur.