Polițiștii suceveni au ținut luni, la ora 12.00, în fața sediului IPJ Suceava, un moment de reculegere în memoria colegului lor Cristian Amariei, împușcat mortal în timpul unei misiuni.

 

 

 

 

Incidentul violent a avut loc, duminică după amiază, când un echipaj de poliție din Recaș, județul Timiș, a intervenit în localitatea învecinată, Izvin, unde se semnalase prezența unui urmărit condamnat pentru tâlhărie.

Acesta s-a ascuns într-o casă din localitate și, când s-a văzut încolțit, a sărit pe fereastră și a tras în cei doi polițiști. Unul dintre aceștia, împușcat în piept și gât, s-a stins în brațele medicilor care au încercat să-l resusciteze minute în șir. Și colegul polițistului împușcat a fost lovit de glonț, fiind rănit în picior.

Cel care l-a ucis pe agentul de poliție este recididvist și era căutat pentru că a rănit un fermier căruia încerca să-i fure motorina de la utilajele agricole.

Potrivit autorităților, criminalul s-a născut în Lugoj, județul Timiș pe 1 noiembrie 1971 și se numește Lepa Ionel Marcel.

Bărbatul înarmat a reuşit să fugă, deşi a fost şi el rănit în schimbul de focuri. Imediat la fața locului, au fost mobilizate forțe impresionante pentru prinderea fugarului. Căutările au fost întrerupte duminică, chiar înainte de miezul nopții, și au fost reluate luni în zori.

Trupe speciale, echipaje însoțite de câini care pot lua urma, elicoptere și drone cu termoviziune, alături de zeci de jandarmi și polițiști, scotocesc zona în care a fugit acesta.

Indicii concrete au fost descoperite în cimitirul din Izvin, localitatea în care a avut loc tragedia. În cimitir au fost găsite pete de sânge care provin, cel mai probabil de la cel care l-a ucis pe polițist, rănit la rândul lui de un foc de armă, potrivit realitateadetimis.net.

sursă video Facebook Bogdan Bănică.

Articolul precedentUn tânăr s-a urcat beat la volan și s-a răsturnat cu mașina pe un podeț
Articolul următor14 cursanți ai Lectoratului de limbă română al USV de la Cernăuți, într-o aplicație practică de patru zile în România