Gripa și formele de răceală sunt mult mai frecvente în anotimpul rece. Unii medici sunt de părere că nu neapărat frigul este vinovatul principal pentru contactarea acestor boli, ci mai degrabă atingerea zonei nasului, gurii sau ochilor fără a ne spăla pe mâini și în acest fel intrarea în contact direct cu diferiți viruși.

De asemenea, specialiștii spun că pe timpul iernii răspândirea virușilor este favorizată și din cauza gerului care usucă mucoasa nazală, dându-i în acest mod o sensibilitate crescută.

Conform unui studiu apărut în British Medical Journal s-a demonstrat că pierderea căldurii la nivelul capului este de aproape 10%. Indicat este ca iarna să ne concentrăm pe această zonă a corpului și să apelăm la căciuli, fulare pentru a păstra căldura corporală. În cazul celor mici, raportul de pierdere al căldurii în zona capului e mult mai mare decât la adulți, deci sunt foarte importante și în cazul lor căciulile groase și mănușile pentru mâini.

În concluzie, deși nu răcim doar pentru că am ieșit afară îmbrăcați prea subțire, trebuie să recunoaștem că îmbrăcămintea adecvată sezonului rece ne poate salva de multă bătaie de cap, și poate uneori ar fi bine să ascultăm sfatul de a mai pune ceva pe noi.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentCât este indicat să ținem la congelator alimentele
Articolul următorBobby Păunescu, interviu de excepție cu Mădălina Ghenea. Bat clopotele de nuntă – cel mai elegant cuplu din România. Cine va fi nașul celor doi