Ministerul Sănătăţii a anunţat că mobilizează profesionişti în domeniu care ar fi dispuşi să plece în Turcia. Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul ministerului. De asemenea, instituţia anunţă că a fost lansată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului.

„Ministerul Sănătăţii din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de decese şi răniţi în Turcia şi în Siria şi oferă sprijin autorităţilor turce. (…). ”Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate”, a transmis ministerul.

De asemenea, ministerul a inițiat și o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru studenţii români şi profesorul lor care sunt repatriaţi din regiunea afectată.

Articolul precedentSărbătoare 7 februarie. Zi importantă a ortodoxiei: mari sfinți sunt pomeniți în calendar
Articolul următorVirgil Popescu, mesaj crucial pentru români în contextul embargoului asupra motorinei ruseşti: „Nu vor exista sincope în aprovizionare”