Polițiștii de Frontieră de la Vicovu de Sus au confiscat țigări în valoare de peste 456.000 lei și au reținut un cetățean ucrainean.

În noaptea de marți spre miercuri, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat, o persoană care se deplasa spre interiorul țării, pe direcția localității Bilca, transportând mai multe  colete voluminoase spre un microbuz care staţiona la aproximativ 250 metri de frontieră.

Imediat, s-a acționat pentru interceptarea persoanei în cauză, efectuându-se somațiile legale prin voce, reuşindu-se reţinerea acesteia, care ulterior a fost identificată ca fiind cetățean ucrainean Alexandru G, în vârstă de 31 de ani.

În zonă polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete voluminoase şi un microbuz marca Renault, înmatriculat în Marea Britanie, încărcat cu ţigări  de provenienţă ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 39.000 pachete cu țigări.

Țigările în valoare de  456.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar microbuzul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea  continuării cercetărilor.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Ucraineanul este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

 

Articolul precedentNiciun vinovat în cazul fetei hrănite doar cu apă şi zahăr, care cântărea 17 kilograme la 19 ani
Articolul următorIncendiu la o hală de prelucrare a lemnului din satul Călinești