În ultimele zile în mai multe zone din țară s-au înregistrat ușoare fulguieli și acest lucru a dat speranțe oamenilor că de Crăciun am putea aveam un strat de zăpadă. Meteorologii ANM ne anunță însă că temperaturile urmează să crească surprinzător de mult chiar în zilele de sărbătoare.

„Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față”, a spus Gabriela Băncilă, director ANM.

„Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi, de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate, decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a explicat ea. „Dacă vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a adăugat meteorologul.

Articolul precedentBiden și Zelenski, conferință de presă comună la Casa Albă. Biden: Vom continua să consolidăm capacitatea de apărare a Ucrainei – VIDEO
Articolul următorCum intimidează Schweighofer un român care luptă împotriva defrișării pădurilor: „Hai în Austria, să vezi cum stă treaba”