Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, că partidul va veni cu un intelectual în cursa pentru Palatul Cotroceni. Liderul social-democrat a respins ideea unui candidat comun cu PNL, afirmând că ar fi un demers \”infantil\”.

 

„Dacă am avut candidaţi separaţi la locale, avem la europarlamentare, este greu să discuţi despre un candidat comun la prezidenţiale”. Potrivit acestuia, în acest context „dacă vrem să fim infantili”, atunci PSD și PNL pot candida separat la celelalte alegeri, pentru ca apoi să forțeze în partide un candidat comun la prezidențiale, a explicat Ciolacu la un post TV.

Liderul PSD a menționat că spre deosebire de experiențele politice anterioare, când PSD și PNL s-au aliat împotriva lui Traian Băsescu, „în acest moment, nici eu, nici domnul Ciucă nu avem un duşman comun”.

Ciolacu a mai precizat că partidul pe care-l conduce ia în calcul să nu intre în cursa prezidențială neapărat cu un politician.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. (… ) De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic. Va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege candidatul. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat liderul PSD.” a afirmat Ciolacu.

Articolul precedentMarcel Ciolacu nu exclude alegerile anticipate în România după mai 2023 – Condiția principală pentru rotativa premierilor
Articolul următorRăsturnare de situație în scandalul dezvăluirilor Prințului Harry despre Casa Regală – Cine îi cere scuze lui Meghan