Momente dramatice joi în locul în care maiorul Irina Airinei și-a pierdut viața. Rudele femeii, colegi și elevi de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni au aprins lumânări și au depus flori în memoria jandarmeriței de 40 de ani. 

Trotuarul s-a transformat într-un adevărat altar. Mama, tatăl și soțul femeii au venit și ei la fața locului pentru a o plânge pe aceasta. Au fost momente dramatice în care o mamă sfâșiată de durere nu putea să-și explice de ce fiica ei, cea atât de plină de viața, a plecat de lângă ei atât de repede, într-un mod atât de violent.

Soțul Irinei a vorbit despre starea fetiței, rănită și ea grav în urma accidentului, rugându-i pe cei prezenți să se roage pentru ea.

Un preot a oficiat o slujbă de pomenire, chiar pe trotuarul unde a fost proiectată femeia împreună cu fiica ei, după care cei prezenți au aprins lumânări și depus flori. Mirela Adomnicăi, prefectul județului Suceava, a aprins și ea o lumânare alături de cei prezenți.

Colegii Irinei Airinei ne-au vorbit cu lacrimi despre femeie. Aceștia au povestit că au văzut-o ultima oară în luna septembrie, când a venit în unitate. Aceasta era fericită și părea împlinită pe toate planurile.

Amintim că în cursul zilei de miercuri, femeia de 40 de ani și fetița ei de un an și șase luni au fost spulberate de mașina unui șofer vitezoman, chiar pe trecerea de pietoni. În urma impactului foarte puternic jandarmerița și-a pierdut viața în timp ce minora a ajuns în stare gravă la spital.

La volanul autoturismului se afla un tânăr de 26 de ani, din localitatea Mitocu Dragomirnei. El a declarat că nu a putut să evite impactul și că nici nu a apucat să frâneze. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca joi să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cursul zilei de joi medicii de la Spitalul Județean Suceava făceau demersurile necesare pentru ca fetița să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din București.

Irina Airinei a ocupat funcția de purtător de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri Fălticeni și se afla în concediu de creștere copil.

Aceasta va fi condusă pe ultimul drum sâmbătă și va fi înmormântată în Cimitirul Pacea Nou.

Articolul precedentO tânără condamnată la închisoare și dată în urmărire a mers la poliție pentru a-și cere prietenul în căsătorie
Articolul următorVicovu de Jos. Un bărbat a fost găsit carbonizat în locuință