Județul Suceava, locul șase la semnăturile pentru Fără penali

Județul Suceava se află pe locul 6 la nivel național în funcție de numărul semnăturilor petru inițiativa cetățenească „Fără Penali în funcții publice”.

Până marți, 21 august, 35.640 de suceveni au semnat pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Anunțul a fost făcut de coordonaturl local al proiectului, filiala județeană USR Suceava.

Astfel, județul Suceava se clasează pe locul 6 pe țară după numărul total de semnături. Este depășit doar de București, Cluj, Brașov, Iași și Timiș.

Inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice” a depășit pragurile minime impuse prin lege. Au semnat până acum peste un milion de români. În plus, în 23 de județe din țară au fost strânse peste 25.000 de semnături.

Organizatorii anunță că strângerea de semnături va continua până la sfârșitul lunii august. Asta pentru că există riscul ca unele primării să invalideze o parte dintre ele, sub diverse pretexte.

Inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice” propune un referendum național de modificare a Constituției României, prin adăugarea în legea fundamentală a textului:

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, pană la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Articolul precedentO femeie de 57 de ani a fost găsită spânzurată într-o anexă a locuinței
Articolul următorAdolescent de 16 ani din Iaslovăț, prins la volanul unui autoturism