Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează în toate județele țării „Ziua Informării Preventive”.

„Desfășurate sub sloganul „Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile informativ – educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Astăzi, între orele 9:00-15:00, cetățenii sunt așteptați cu „porțile deschise” în toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, din Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Solca, Gura Humorului, Siret, Dolhasca, Vicovu de Sus și Poiana Stampei.

Cu această ocazie, vizitatorilor le vor fi prezentate mijloacele de primă intervenţie în cazul producerii unor situaţii de situații de urgență şi modul de folosire a acestora, precum și exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență. De asemenea, vor putea beneficia de informaţii privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului, regulile de comportare în aceste cazuri, modul de prevenire a incendiilor și importanţa educaţiei antiincendiu în familie, dar şi necesitatea supravegherii permanente a copiilor.

Tot cu această ocazie, în zonele cu public numeros din Suceava  se vor organiza puncte de informare preventivă, unde militarii și voluntarii ISU Suceava vor distribui pliante, broșuri, flyere și afișe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situații de urgență.

Articolul precedentColiziune între trei autovehicule, soldată cu o victimă FOTO
Articolul următorIncendiu puternic la o casă din Lisaura VIDEO