În timp ce scandalurile cresc în Coaliție, președintele Klaus Iohannis pleacă două zile în Azerbaijan. În timpul vizitei oficiale, șeful statului se va întâlni cu omologul său. Cei doi vor discuta despre mai multe proiecte comune, printre care și transferul de energie electrică printr-un cablu submarin care va traversa Marea Neagră. Vizita vine la scurt timp după ce și liderul azer a fost invitat în București pe 17 decembrie. 

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la Baku, în perioada 2-3 februarie 2023, la invitația Președintelui Ilham Aliyev. În marja vizitei, președintele României va deschide, alături de Președintele Republicii Azerbaidjan, Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze.

Vizita Președintelui Klaus Iohannis la Baku are loc în continuarea convorbirilor foarte bune avute cu Președintele Ilham Aliyev, la București, în data de 17 decembrie 2022, cu ocazia participării celor doi șefi de stat la ceremonia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi.

 

Articolul precedentBobby Păunescu și George Simion, dialog incendiar în „România Suverană”
Articolul următorSărbătoare 2 februarie – Zi uriașă pentru credincioși – Cruce cu roșu – Calendar creștin ortodox