Inundații în mai multe localități din județul Suceava. Sute de pompieri intervin pentru evacuarea apei. Potrivit reprezentanților  ISU Suceava au fost afectate de inundații localitățile Staja, Bădeuți, Brodina, Berchișești, Budeni, Mănăstirea Humorului, Capu Codrului, Rădăuți, Neagra, Râșca. Cele mai afectate sunt localitățile Slatina, Găinești, Gura Humorului, Doroteia și Stulpicani.

Pentru evacuarea apei intervin 200 de pompieri militari, cu 15 autospeciale și 31 de motopompe, alături de lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectate. De asemenea, mai intervin și polițiști, jandarmi, lucrători ai Direcției Silvice, echipe SGA, Drumuri Naționale, Drumuri Județene. Cele mai mari probleme au fost la Slatina unde DN 209 dar și mai multe gospodării au fost inundate.

Pompierii au intervenit în zona atât vineri seară cât și în cursul zilei de sâmbătă. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă circulația rutieră a fost întreruptă pe mai multe drumuri din județ. Precipitațiile abundente au dus la scurgerea aluviunilor și la acumulări de apă pe carosabil. Circulația a fost întreruptă temporar pe DN 17, în zona localității Frasin, pe DJ 174 A, pe raza localității Broșteni și pe DN 177 A, pe raza localității Doroteia.

Articolul precedentTribunalul Suceava a anulat hotărârea Consiliului Local Pojorîta privind transferul terenului de sub groapa de gunoi
Articolul următorFOTO Viitura de pe râul Moldova, la un pas să rupă complet digul care apără captarea de apă potabilă a municipiului Suceava