Unul dintre agresori l-a lovit pe unul dintre tineri cu o bucată de bordură în cap.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Aron F.(19 ani) și Gabriel C.(19 ani), ambii din orașul Gura Humorului, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit procurorilor, în cursul nopții de 30 noiembrie spre 01 decembrie, în timp ce se deplasau prin zona centrală a oraşului Gura Humorului, mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani au fost acostaţi de cei doi indivizi. Trei dintre tineri au fost loviţi cu palmele şi cu pumnii peste faţă, după care cei doi agresori au lovit cu pumnii şi picioarele peste corp şi cap pe cea de-a patra persoană vătămată, unul dintre ei lovind-o şi cu o bucată de bordură în cap, deposedând-o apoi prin violenţă de telefonul mobil.

Față de toţi cei doi tineri de 19 ani s-a dispus la data de 01 decembrie măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentaţi la data de 02 decembrie instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La formularea propunerii de arestare preventivă s-a avut în vedere și faptul că faţă de ambii inculpaţi fusese pusă anterior în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea altor infracţiuni, unul dintre indivizi aflându-se la data comiterii faptelor din prezenta cauză sub măsura controlului judiciar.

Astfel, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului din data de 24 octombrie s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de unul dintre cei doi tineri pentru săvârşirea infracţiunilor  de „furt calificat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, constând în aceea că în noaptea de 19 spre 20 octombrie, în jurul orei 21:00, împreună cu alte trei persoane a furat de pe raza oraşului Gura Humorului un  autoturism marca Peugeot 407, pe care ulterior l-a condus pe drumurile publice de pe raza județului Suceava fără a poseda permis de conducere până în municipiul Rădăuţi. La un moment dat, la o trecere de cale ferată, acesta nu a acordat prioritate de trecere, tamponându-se uşor cu un alt autoturism, după care a condus în viteză pe mai multe străzi din municipiul Rădăuţi, intrând în cele din urmă într-un gard. 

De asemenea, anterior, faţă de unul dintre cei doi inculpaţi prin ordonanţa din data de 08 octombrie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În noaptea de 18 spre 19 august, acesta a pătruns prin efracţie într-un magazin mixt situat în orașul Gura Humorului, iar de aici a furat cinci sticle de vodcă de un litru fiecare precum şi 12 pachete de ţigări, valoarea totală a prejudiciului fiind de 550 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor tineri pentru o perioadă de 30 de zile.