Peste o sută de persoane au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de pădure. Flăcările au pornit de la o țigară aprinsă aruncată la întâmplare.

Imagine

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat, sâmbătă dimineață, despre izbucnirea unui incendiu pe raza Ocolului Silvic Pojorâta.

Imagine

În zona numită Valea Șurii, ardeau, pe o suprafață de aproximativ 20 de ari, litieră, doborâturi și resturi lemnoase, cu pericol de propagare la fondul forestier.

Aproximativ o sută de persoane, pompieri militari de la Detașamentele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, lucrători ai Ocoalelor Silvice Pojorâta, Vama și Breaza, lucrători de la SVSU Pojorâta, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști și voluntari, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Imagine

“Deși suprafața afectată nu este una mare, intervenția a fost deosebit de grea și a solicitat la maxim forțele participante, din cauza lipsei apei în zonă, a terenului accidentat și a vântului puternic, dar mai ales din cauza faptului că incendiul se manifesta în profunzime, în litieră, la o adâncime de aproximativ 30 de centimetri. S-a intervenit încontinuu pe tot parcursul zilei de sâmbătă, incendiul fiind localizat, iar pe timpul nopții au rămas în zonă cinci pompieri militari și doi lucrători silvici”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Imagine

Duminică dimineață, forțele au fost suplimentate și se lucrează până la lichidarea în totalitate a focarelor nestinse.

Imagine

Imagine

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un rest de țigară aruncată nestinsă.

Articolul precedentȘaru Dornei. Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui accident rutier
Articolul următorVârsta de pensionare ar putea crește. Bugetarii puși să aleagă: ori pensie, ori salariu