O bătrână din Pojorâta a ajuns la spital cu arsuri de gradul II la nivelul feței după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a pornit de la o butelie care scăpa gaz.

La fața locului au intervenit, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, militarii  Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta.

În momentul în care echipajele au ajuns la fața locului, flăcările se manifestau la trei anexe gospodărești, construite corp comun, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Flăcările au distrus  acoperișul construcției corp comun, formată din adăpost de animale, magazie de materiale și bucătărie de vară, pe aproximativ 100 mp. Au mai ars: interiorul magaziei pe 24 mp, aproximativ o tonă de fân, cinci metri cubi lemn de foc, aparate electrocasnice, materiale textile și s-au degradat pereții și tavanul bucătăriei de vară, obiecte de mobilier, pereții adăpostului de animale  și alte bunuri. În incendiu au pierit zece păsări de curte.

Pe timpul intervenției, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 75 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul feței. După stabilizare, femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

Flăcările au izbucnit de la sistemul de gătit, cel mai probabil din cauza unor scăpări de gaze combustibile (butan).

Articolul precedentRecital de vioară și pian la patru mâini, joi, la Muzeul de Istorie Suceava
Articolul următorTânăr ajuns la spital în stare gravă, după a fost călcat de mașina unei prietene