Incendiu de proporții duminică dimineață la Mănăstirea Sfântul Mina din satul Roșiori, comuna Forăști. Chiliile călugărilor au fost cuprinse de flăcări.

 

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit cu 15 autospeciale pompierii de la subunitățile din Fălticeni, Suceava, Gura Humorului și Solca,  împreună cu  lucrătorii  Serviciilor  Voluntare pentru Situații de  Urgență  ale localităților Forăști, Drăgușeni, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei  și Baia. La  sosirea echipajelor,  flăcările  se   manifestau la acoperișul și la mansarda construcției, cu o amprentă la sol de aproximativ 1.400 mp, cu pericol de propagare la cele două biserici ale mănăstirii, precum  și la alte anexe din gospodărie. În urma incendiului au ars acoperișul și mansarda construcției pe aproximativ 1.400  mp, obiecte de mobilier și de cult, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie și alte bunuri.” Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de preparat hrana(sobă metalică fără acumulare de căldură) lăsat nesupravegheat”, a prezicat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentVIDEO Tudorel Toader despre întâlnirea Lăzăroiu-Tănăsescu: „Este cel puțin nefiresc. Eu nu aș fi dat curs invitației”
Articolul următorTragedie. Un tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața într-un grav accident rutier VIDEO