Incendiu violent la biserica veche a mânăstirii din Podu Coșnei, Suceava. Pompierii intervin cu 8 autospeciale pentru a stinge flăcările.

 

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineață la biserica veche și la un corp de chilii, ce aparțin Mănăstirii din Podu Coșnei din Suceava.

Flacarile se manifesta la nivelul acoperisurilor, cu pericol de propagare la cele doua constructii.

S-au deplasat la fata locului pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica si doua ambulante SMURD. 

Nu sunt anuntate victime.

Pompierii militari au salvat biserica manastirii, casa stăreției, cladirea centralei termice, constructii anexe ale manastirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) si alte cladiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

Constructiile afectate de flacari, paraclisul (biserica) si corpul de chilii, au fost ridicate in anul 2006.

În 1956 mănăstirea de la Podu Coşnei a fost desfiinţată. În 2006, la Podu Coşnei a venit părintele Mihai Negrea, care, cu binecuvântare şi ajutor de la ÎPS Pimen, începe reconstrucţia. S-a amenajat atunci o casă pentru copiii abandonaţi. Părintele Mihai Negrea a avut grijă de peste o sută de copii orfani sau abandonaţi de părinţi. Acesta a murit pe 24 ianuarie 2017, la vârsta de 65 ani. 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentSărbătoare 28 mai. Este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox – Mari sfinți sunt pomeniți astăzi
Articolul următorPensiile ar putea să întârzie în luna iunie – Care este motivul anunțat de președintele Casei Naționale de Pensii