autospecială pompieri

Două incendii de proporții au avut loc  în județul Suceava, în noaptea de joi spre vineri. O casă a ars în satul Slătioara, comuna Râșca, iar o alta, în satul Racova, comuna Udești. Un bătrân a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Astfel, pentru lichidarea primului incendiu au intervenit cu trei autospeciale militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, construită din lemn, cu pericol de propagare la construcțiile anexe din gospodărie. În urma incendiului au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri. Valoarea totală a pagubelor este de aproximativ 20.000 lei.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit în satul Racova, comuna Udești.

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, un bărbat de 88 de ani. Bătrânul suferise un atac de panică și arsuri la o mână.  Ulterior, acesta a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului au ars acoperișul casei pe 80 mp, elemente de tâmplărie din lemn, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și documente personale și de proprietate. S-au degradat zugrăveala casei și alte bunuri.

Potrivit lui Alin Găleată, purtătorul de cuvânt ISU Suceava, flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

Articolul precedentNumărul cazurilor de infecții respiratorii acute, în creștere în județul Suceava
Articolul următorConcursul “Student pentru o zi” al USV, inclus în calendarul activităților Ministerului Educației