Prefectura Suceava a anunțat, luni, că în 60 de localități din județul Suceava nu se înregistrează niciun caz de COVID 19. 

Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 60 nu înregistrează niciun caz în evoluție, 45 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

Luni dimineață, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, se aflau în autoizolare la domiciliu 3401 de persoane și în carantină instituționalizată alte opt. Pănă la acest moment, 29071 de persoane au ieșit din autoizolare și alte 3109 din carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID 19.

Conform situației întocmite de DSP Suceava, la nivelul județului nostru se înregistrează un număr de 3391 persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean opt persoane diagnosticate cu COVID 19 și externate 22 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 454 pacienți, și anume 120 pacienți COVID 19 și 334 pacienti non – COVID, iar în secția ATI sunt internați un număr de 13 pacienți, din care doi pacienți sunt intubați.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 57 de pacienți COVID 19 și 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.