Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava luarea măsurii arestării preventive faţă de doi indivizi, aflaţi în stare de reţinere, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 08 iunie, în jurul orelor, 16:30 inculpaţii au pătruns în curtea unui imobil situat pe raza municipiului Suceava, iar dintr-o magazie a locuinţei au sustras mai multe componente auto. În momentul când au fost surprinşi de către persoana vătămată, pe o cărare din afara proprietăţii, unul din indivizi a scos un cuţit, iar celălalt un spray iritant lacrimogen, iar pentru a-şi asigura scăparea, ambii au exercitat acte de intimidare şi ameninţări cu acte de violenţă.

În data de 09 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.