Un bărbat în vâstă de 38 de ani, din comuna Șcheia, este cercetat de polițiști după ce a furat 135 de metri de cablu de telefonie.

În noaptea de 12 spre 13 februarie, polițiștii din Siret, în timp patrulau în zona cartierului Pădureni din orașul Siret, au observat că pe strada 9 Mai, pe partea dreaptă a drumului atârnă două cabluri care împiedică circulația autovehiculelor.

Oamenii legii au efectuat verificări în zonă și au observat la lumina farurilor, pe partea dreaptă a străzii 9 Mai, o persoană care a sărit șanțul înspre drum și care imediat ce a observat că mașina care a oprit era o autospecială de poliție, a sărit înapoi șanțul pe terenul din partea dreaptă a străzii.

S-a procedat la verificarea zonei respective și după un zid de beton din partea dreaptă a străzii polițiștii au observat o persoană întinsă pe burtă, care la vederea polițiștilor s-a ridicat și a fugit pe terenul din direcția opusă drumului. S-a procedat la somarea și urmărirea persoanei în cauză, iar după aproximativ 150 metri s-a reușit prinderea și imobilizarea acesteia. Polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat de 38 de ani, din comuna Șcheia. .

La fața locului s-a constatat că pe partea dreaptă a străzii 9 Mai, cablul de telefonie fixă a fost secționat și sustrasă o bucată de cablu de circa 135 de metri.

La fața locului a fost chemat și un reprezentant al firmei de telefonie care a precizat că valoarea prejudiciului cauzat se ridică la suma de cca 11.000 lei.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.