sursă foto Laurențiu Sbiera

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București,  a vizitat vineri  Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”. Excelența Sa a afirmat că este primul liceu militar din România pe care îl vizitează.

În cadrul acestei vizite a avut loc o prezentare a istoricului colegiului și o trecere în revistă a performanțelor și realizărilor elevilor ștefăniști.

sursă foto Laurențiu Sbiera

Întâlnirea a continuat cu vizitarea spațiilor și facilităților de pregătire, galeriei comandanților, capelei, sălii de lectură a bibliotecii și sălii de tradiții a colegiului.
Hans Klemm s-a întâlnit cu elevii, profesorii și instructorii militari din colegiu.

Ambasadorul le-a vorbit elevilor câmpulungeni despre cooperarea militară dintre SUA și România și prioritățile Parteneriatului Strategic. Elevii ștefăniști s-au arătat interesați să afle detalii despre experiența de diplomat a ambasadorului.

În discursul său, Hans Klemm i-a încurajat pe elevii militari câmpulungeni să își urmeze visurile de a accede în cariera militară și i-a îndemnat să urmeze exemplul lui Andrei-Alexandru Savin din promoţia 2018, care a fost admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs. De asemenea, le-a urat mult succes celor trei elevi care susțin deja probe de admitere pentru academiile din SUA.

sursă foto Laurențiu Sbiera
Articolul precedentTragedie la Gălănești. Un bărbat a murit după ce a fost prins sub un tractor
Articolul următorPolițiștii caută o adolescentă din Preutești care a plecat de acasă și a dispărut fără urmă