Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la invitația președintelui Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, la mai multe evenimente în Regiunea Cernăuți.

Discuțiile au avut ca temă principală oportunitățile de colaborare între Regiunea Cernăuți și județul Suceava.

Unul dintre evenimente a avut loc la sediul Consiliului Regional Cernăuți, unde s-a desfășurat un forum economic al oamenilor de afaceri din domeniul economic și din turism.

„Am convenit să organizăm la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm și partenerii noștri din Germania, Regiunea Schwaben, Bavaria. Am discutat despre branduri regionale, accesul forței de muncă și despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei. Sunt o serie de aspecte și probleme care țin de administrațiile județene și regionale dar sunt și unele care sunt de competența guvernelor”, a precizat Gheorghe Flutur.

De asemenea, Gheorghe Flutur a avut o întâlnire cu noul rector al Universității „Iurii Fedkovici” , Roman Petryshyn, cu care a discutat mai multe aspecte privind posibilitățile de colaborare transfrontalieră cu implicarea universităților alături de administrațiile locale în dezvoltarea regiunilor.

Tot vineri, președintele Consiliului Județean Suceava a participat la deschiderea celei de a XV-a ediții a Festivalului-concurs de muzică populară românească „În Gradina cu flori multe”.

„Am văzut părinți și copii inimoși care păstrează românismul, obiceiurile și tradițiile cu o îndârjire demnă de toată lauda”, a spus Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a participat în localitatea Oprișeni la deschiderea unui modern ambulatoriu de medicină de familie, dotat la standarde europene.

„Am convenit cu domnul președinte Muntean ca la următoarea întâlnire, care va avea loc la Suceava în perioada 5-9 august cu ocazia Turneului „Patru regiuni pentru Europa”, unde vor fi prezenți și partenerii noștri din Schwabwen și Mayenne, să abordăm posibilitatea lansării unor noi proiecte comune”, a declarat Gheorghe Flutur.

Articolul precedentDoi cetățeni din Madagascar și Congo, prinși când încercau să intre ilegal în România din Ucraina FOTO
Articolul următorInformare meteo de instabilitate atmosferică