centenar unirea bucovinei

Centenarul Unirii Bucovinei cu Regatul Român a fost celebrat cu fast, miercuri, la Suceava, prin inaugurări, ședințe solmene și depuneri de coroane de flori.

Miercuri, 28 noiembrie, s-au împlinit o sută de ani de când Consiliul General a Bucovinei a adoptat proclamanția de unire cu Regatul Român. Evenimentul a fost celebrat cu fast la Suceava.

Manifestările au început din zorii zilei, prin inaugurarea Pieței agroalimentare din cartierul George Enescu. Ulterior, au fost inaugurate lucrările de restaurare a statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare.

La amiază clopotele din toate bisericile din Moldova au fost trase în memoria evenimentelor din urmă cu o sută de ani, iar Consiliul Județean Suceava s-a reunit într-o ședință solemnă. Oficialitățile au despus apoi coroane de flori la bustul lui Iancu Flondor, artizanul Unirii Bucovinei cu România.

Tot miercuri a fost dezvelită o placă aniversară la Spitalul Județean Suceava și a fost inaugurat Laboratul Zonal de Restaurare al Muzeului Bucovinei.

Menifestările continuă cu aprinderea bradului de Crăciun din centrul orașului și cu un spectacol susținut de Elena Gheorghe, Irina Rimes și Zdob și Zdub.

Articolul precedentUrmărire în trafic după un șofer de 73 de ani
Articolul următorInformare meteorologică de ger și vânt puternic