Aproape cinci mii de pachete de țigări au fost găsite ascunse în pereții și podeaua unor mașini care au încercat să intre în țară prin Vama Siret.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Siret au descoperit peste 4.490 pachete de țigări de contrabandă ascunse în pereții a două microbuze și podeaua unui autoturism conduse de un cetățean român și doi cetăţeni ucraineni.

Sâmbătă dimineață, în Vama Siret s-au prezentat pe sensul de intrare în țară doi bărbați, un cetățean ucrainean și un român, în vârstă de 30 respectiv 55 de ani, conducând două microbuze marca Mercedes Sprinter, unul înmatriculat în Polonia, iar celălalt în România.

Pentru că aveau suspiciuni, polițiștii de frontieră și vameșii au controlat în detaliu mașinile. În pereții laterali și în plafoanele microbuzelor au fost descoperite 4.090 de pachete cu țigări fabricate în Ucraina. Țigările erau ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Țigările a căror valoare se ridică la suma de 6.135 lei au fost ridicate în vederea confiscării. Cei doi șoferi au fost sancționați cu amenzi de câte 8.000 lei fiecare. Cele două microbuze, în valoare de 20.000 și 19.000 de lei, au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor.

Vineri, un cetățean ucrainean de 26 de ani a ajuns în Vama Siret la volanul unui Volkswagen. Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, echipa de poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit. Într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului au fost găsite 400 de pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, autoturismul în valoare de aproximativ 4.500 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

Articolul precedentUn tânăr beat și fără permis a provocat un accident cu trei victime. Acesta a fugit de la fața locului
Articolul următorUn tânăr s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina într-un parapet, la Păltinoasa