Fostul șef al IPJ Suceava, Ioan Crap, achitat definitiv în dosarul APIA

Comisarul șef Ioan Crap, fost șef al IPJ Suceava, a fost achitat definitiv de judecători în dosarul privind presupuse declarații false pentru subvenții agricole.

Curtea de Apel Suceava l-a achitat definit pe fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisarul șef Ioan Crap, pentru săvârșirea infrac­țiunii de folosire sau prezen­ta­­re cu rea-credință de do­­cumente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

La mijlocul lunii iunie 2016, procurorii anticorupție l-au tri­mis în judecată pe Ioan Crap, la data faptei adjunct al șefului IPJ Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau pre­zentare cu rea-credință de documen­te ori declarații false, inexac­te sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, pro­curorii susțineau că „în perioada 2010 – 2013, Ioan Crap a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor uni­ce de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de teren agricol pe care nu o deținea în totalitate.

Astfel, în 2010, inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafața solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafață, iar în anii 2012 – 2013 pentru 78,88% din suprafața solicitată. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Ioan Crap a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție din Agricultură s-a constituit parte civilă. În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asu­pra unui imobil ce aparține inculpatului Crap Ioan“.

Carieră încheiată după dosarele deschise de DNA

Ioan Crap era, în vara anului 2014, șef delegat în fruntea IPJ Suceava. Și-a pierdut funcția după ce a fost inculpat într-un dosar privind un presupus trafic de influență pe lângă un subaltern, căruia i-ar fi cerut să nu suspende un permis de conducere. Ulterior, procurorii DNA au renunțat complet la acuzații din lipsă de probe.

Articolul precedent7.455 de persoane au primit ajutor medical, anul trecut, de la echipajele SMURD
Articolul următorUn șofer a făcut live pe facebook în timp ce gonea cu peste 200 km la oră VIDEO