„Bucovina. Mănăstirile trăiesc” este titlul unei expoziții a cunoscutului fotograf german Oliver Mark care va fi vernisată sâmbătă la Muzeul de Istorie Suceava.

Muzeul de Istorie Suceava va găzdui o expoziție a cunoscutului fotograf german Oliver Mark. Intitulată „Bucovina. Mănăstirile trăiesc”, expoziția va fi vernisată sâmbătă, de la ora 18.00.

Expoziția va fi deschisă în Sala Media în perioada 10 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019. La vernisaj vor fi prezenți autorul Oliver Mark, directorul Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer, și un grup de ziariști străini.

Vor fi expuse imagini surprinse la mănăstirea Moldovița și la mănăstirea Sf. Mihai Iacob Corlățeni. Imaginile vor prezenta publicului specificitatea, dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina.

Oliver Mark, născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen, este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalități internaționale. El și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său i-a făcut cadou o cameră foto. A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. A devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, Ben Kingsley, Cate Blanchett sau Tom Hanks.
A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Timp, Vanity Fair, Vogue și Die Zeit.

Articolul precedentUn bărbat a căzut de la patru metri înălțime, de pe acoperișul unei case
Articolul următorSucevean condamnat pentru trafic de droguri, prins când încerca să fugă din țară