Eveniment cultural la Fălticeni organizat de USR ca alternativă la „festivismul ieftin” promovat de autoritățile locale

„Uniți prin Cultură”, eveniment organizat de USR Fălticeni ca alternativă la festivismul ieftin promovat de autoritățile locale, de Zilele Municipiului Fălticeni.

Pe 20 iulie, de Sfântu Ilie, Uniunea Salvați România, prin filiala municipală Fălticeni, a organizat evenimentul cultural „Uniți prin Cultură”, acțiune care s-a dorit a fi și un semnal de alarmă față de indiferența totală manifestată de autoritățile locale vizavi de actul cultural autentic, dar și față de promovarea festivismului ieftin (însă cu repercusiuni serioase la bugetul local).

Fălticeni este localitatea cu cea mai mare densitate a oamenilor „de seamă”, scriitori, oameni de știință, artiști, din România, care s-au născut sau au creat aici, fiind devansată doar de București și Iași strict numeric, pentru că ne raportăm la două orașe mult mai mari, Capitala României și ultima Capitală a Moldovei. George Călinescu însuși așeza Fălticenii între cele mai bogate tezaure spirituale ale poporului român.

Ghidați pe aproape tot parcursul itinerarului cultural de către Marinel Dănilă, participanții la acțiune au avut ocazia să afle detalii despre personalitățile care s-au născut, au trăit și/sau au creat în târgul „Folticenilor”, dar și despre clădirile, puține rămase în picioare, ale căror ziduri respiră istorie, itinerarul cultural propus, care a durat câteva ore, cuprinzând, pe lângă muzee, și parcurgerea celor mai importante edificii din municipiu.

„De altfel, reașezarea culturii autentice românești pe piedestalul pe care îi este locul, este una din preocupările de bază ale Uniunii Salvați România” se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al USR Suceava.

Articolul precedentBeat la volan și circulând cu viteză, un tânar din Vicovu de Jos a intrat cu mașina în gardul unui imobil
Articolul următorAccident la Marginea, provocat de un motociclist fără permis. Un tânăr a fost rănit grav FOTO