Din 2035, producția de mașini cu motoare pe combustie internă va fi interzisă, transmite eutoparlamentarul PMP Eugen Tomac: „Deși înțeleg și susțin nevoia crescândă de măsuri de protejare a mediului, totuși, consider că propunerea Comisiei este mult prea radicală”, transmite Tomac.

„Din 2035, producția de mașini cu motoare pe combustie internă va fi interzisă. Deși înțeleg și susțin nevoia crescândă de măsuri de protejare a mediului, totuși, consider că propunerea Comisiei este mult prea radicală”, scrie pe Facebook Eugen Tomac, scrie Mediafax. El precizează că a votat pentru respingerea propunerii Comisiei și împotriva acestui acord interinstituțional care stabilește ca din 2035 să se producă doar mașini electrice. „Deși am votat împotrivă, propunerea a fost adoptată cu o majoritate fragilă”, încheie Tomac.

Parlamentul European a aprobat, marţi, printr-un vot final, un proiect de regulament care pune punct vânzării de automobile noi echipate cu motoare termice începând din 2035, ca parte a pachetului „Pregătiţi pentru 55”, informează AFP, informează Agerpres.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentProgram gratuit pentru testare genetică pentru copiii recent diagnosticaţi cu cancer
Articolul următorCseke Attila despre consolidarea clădirilor: „Cel mai important scop al statului, în acest program, este acela de a ocroti viaţa oamenilor”