La acțiune vor participa elevi de la Școala Gimnazială Nr.4 Suceava și de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare Cârlibaba, care vor organiza o serie de activități sportive pentru a trage un semnal de alarmă asupra risipei alimentare.

Astăzi, la Direcția de Sănătate Publică Suceava(DSP) Suceava se derulează campania de celebrare a Zilei Naționale a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţă sănătos al Ministerului Sănătăţii.

Parteneri în realizarea campaniei sunt: Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” Cârlibaba, unitățile administrativ teritoriale cu asistență medicală comunitară, furnizorii de servicii medicale.

„Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane iar cu această ocazie atragem atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranței și a risipei alimentare.Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere.Asigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat. Problema securității alimentare, a accesului populației la produse agro-alimentare de bază și de calitate corespunzătoare, constituie o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii, contribuie la liniștea socială, la stabilitate și prosperitate „, a precizat Cătălina Zorescu, directorul DSP Suceava.

Scopul campaniei este acela de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranței și a risipei alimentare la noi în ţară. Sloganul campaniei este „Alimente sigure în cantitățile necesare. Stop risipei alimentare!”.

La cele două unități de învâțământ(Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială “Ștefan Cel Mare” Cârlibaba) vor avea loc evenimente informative, culturale, distractive, sportive, care pot crește gradul de conștientizare cu privire la necesitatea reducerii risipei alimentare și asigurarea unei alimentații sigure.

Articolul precedentAccident produs de un tânăr aproape de comă alcoolică, la Gălănești
Articolul următorIlișești. O bătrână care traversa neregulamentar strada a fost lovită de o mașină FOTO