Drumarii au intervenit cu 21 de utilaje și au împrăștiat peste 100 tone de material antiderapant, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce pe mai multe drumuri naționale din județul Suceava s-a depus strat de zăpădă.

Astfel, SDN Câmpulung Moldovenesc  a intervenit cu șase autoutilaje și 37 t material antiderapant, pe DN 17, DN 17A, DN 17B, DN 18, DN 2E. De asemenea, SDN Suceava a intervenit cu  15 autoutilaje și 66 t material antiderapant, pe DN 15C, DN 17, DN 17A, DN 2, DN 29, DN 29A, DN 2E, DN 2H, DN 2K.

Potrivit DRDP Iași, la acest moment, carosabilul în regiunea Moldovei se prezintă umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de sub 1 cm pe DN 17A, km 0 – 53 (județul Suceava), DN 15B, km 10 – 18 (jud. Neamț), precum și pe unele sectoare din județul Iași, fără a ridica probleme deosebite în trafic.

Pe fondul ninsorilor slabe, carosabilul este umed în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, fără precipitații în județul Galați.

“În continuare, date fiind condițiile meteo, DRDP Iași face apel la prudență din partea participanților la trafic, atrăgând totodată atenția asupra adaptării vitezei la condițiile de drum, dar și a obligativității montării anvelopelor de iarnă și a altor dispozitive antiderapante, acolo unde este cazul. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360”, se arată într-un comuncat transmis de DRDP Iași.

Articolul precedentAccident rutier cu patru victime din cauza unui utilaj de deszăpezire cu probleme la sistemul de frânare
Articolul următorBradul de Crăciun a fost instalat vineri în centrul Sucevei FOTO