Doi copii și părinții lor au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incidentul s-a petrecut pe raza satului Bursuceni, din comuna Verești.

Cei doi soți, de 26 și 24 ani, locuiesc împreună cu cei doi copii, în vârstă de trei și patru ani, într-o locuintă formată dintr-un dormitor și un hol. În aceeași gospodărie locuiește și mama bărbatului, dar într-o clădire separată.

În noaptea de miercuri spre joi, în timp ce minorii și părinții acestora dormeau toți patru într-o cameră, tatăl a simțit miros puternic de fum. Bărbatul a reușit să iasă din locuință și s-o strige pe mama lui, după care a căzut la pământ. Femeia a venit într-un suflet și a reușit să-i scoată din casă pe cei doi nepoți și pe mama acestora, după care a sunat la 112.

Cei patru au ajuns la Spitalul Județean Suceava. Proprietarul locuinței a declarat că în urmă cu aproximativ o săptămână a achiziționat o sobă din teracotă mobilă, pe care a montat-o în dormitorul locuinței.

Potrivit pompierilor, sursa intoxicației cu monoxid  de carbon o reprezintă soba mobilă din teracotă, la care s-a folosit în mod  necorespunzător mecanismul  de blocare a tirajului pentru evacuarea fumului (șubăr), accentuat de rafalele de vânt, care băteau direct spre coșul de fum.

Articolul precedentStraja.Un tânăr beat a accidentat mortal o femeie, apoi a fugit de la locul faptei
Articolul următorVIDEO Mamă și fetiță lovite pe trecerea de pietoni