Diploma falsului medic italian, recunoscută oficial de Ministerul Educației în mandatul suceveanului Valentin Popa (PSD)

Diploma falsă a medicului impostor Matteo Politi a fost recunoscută oficial de Ministerul Educației Naționale în mandatul suceveanului Valentin Popa (PSD).

Diploma falsă pe care impostorul italian Matteo Politi, absolvent de opt clase, a utilizat-o pentru a profesa medicina în România a fost recunoscută oficial de Ministerul Educației Naționale la 11 aprilie 2018, în perioada în care instituția era condusă de suceveanul Valentin Popa (PSD), rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Conform Atestatului de recunoaștere a studiiilor nr. 75657/11.04.2018, „se atestă că diploma de studii (…) este recunoscută ca diplomă de licență în domeniul Sănătate”.

Atestatul „reprezintă o recunoaștere a studiilor obținute în străinătate, raportată la sistemul de educație din România, în scopul încadrării în muncă și pentru înscrierea la cursuri de formare profesională”.

Documentul menționează că nu este suficient pentru exercitarea profesiei de medic.

Deși absolvise doar opt clase, italianul Matteo Politi a participat la operații estetice în mai multe clinici din București, având sute de pacienți. Miercuri, după ce a fost demascat, italianul a încercat să fugă din țară, dar a fost prins în Vama Curtici. Autoritățile au deschis o investigație pentru a clarifica cum s-a ajuns în situația ca o persoană fără niciun fel de studii medicale să profeseze nestingherită în țara noastră.

Pe de altă parte, în cele câteva luni în care a fost ministru, Valentin Popa s-a făcut remarcat doar prin nenumăratele greșeli gramaticale comise la fiecare apariție în public și prin scandalurile privind manualele școlare retrase din școli pentru că erau pline cu greșeli.

Articolul precedentPubele pentru colectarea selectivă, împărțite sucevenilor din cartierele de case
Articolul următorProhibiție permanentă pe pâraiele Neagra și Negrișoara