O delegație  din Republica Socialistă Vietnam, condusă de Tran Thi Thanh Nhan, consul onorific al României în Ho Shi Min, s-a aflat joi la Prefectura Județului Suceava, în cadrul unei vizite pe care o desfășoară în România. Din delegație au făcut parte ambasadorul României în Vietnam, Valeriu Artenie, și soția sa, delegația fiind  însoțită de deputatul Alexandru Băișanu, președintele grupului de prietenie româno-vietnamez, din Parlamentul României.Subprefectul Silvia Boliacu  a adresat salutul de  bun venit membrilor delegației  în județul Suceava și a felicitat-o pe Tran Thi Thanh Nhan pentru proiectul de a realiza un film documentar despre Bucovina, promovând astfel valorile acesteia. Subprefectul Boliacu a prezentat, apoi,  județul Suceava, începând de la relief, populație, resursele naturale și minoritățile conlocuitoare, până la obiectivele înscrise în patrimoniul național și în Unesco, turismul cultural, balnear și de agrement. Subprefectul a arătat că autoritățile sucevene sunt constant preocupate în promovarea turismului: “Ne preocupăm în permanență pentru atragerea de fonduri interne  și europene pentru proiectele de promovare a turismului”, a menționat subprefectul Silvia Boliacu.

La rândul său, ambasadorul Valeriu Artenie a mulțumit pentru primire: “Este o mare onoare pentru mine să vizitez județul Suceava, alături de distinsa d-nă consul, o personalitate foarte cunoscută în țara noastră. Chiar dacă scopul vizitei noastre principal este realizarea unui film de prezentare turistică a României, am dori cu acest prilej să acoperim nu numai dimensiunea turistică a relațiilor noastre, ci și alte domenii de activitate – economică, culturală,  științifică, cu o abordare mai cuprinzătoare”.

Consulul onorific al României în Ho Shi Min,  Tran Thi Thanh Nhan, a   mulțumit pentru posibilitatea de a ne cunoaște regiunea, a precizat că este prima sa vizită în țara noastră și s-a declarat “impresionată”  de cele  văzute până acum. Ea a mulțumit și pentru posibilitatea de a  realiza un  film documentar în România și în județul nostru, pentru ca  toate  popoarele asiatice să aibă posibilitatea de a cunoaște poporul român  și oportunitățile oferite România. “În afară de turism, vom acționa pentru a conștientiza cercurile de afaceri din Vietnam asupra oportunităților de a investi  în România, de afaceri cu România, inclusiv cu județul Suceava.  Aș dori să invit oameni de afaceri români să viziteze Vietnamul, pentru a cunoaște oportunitățile de afaceri cu companiile din Vietnam. Totodată, doresc să organizez o misiune de afaceri din Vietnam în România, care, pe de o parte să promoveze exporturile vietnameze, iar pe de alta  și importurile  din România. Încercăm   să identificăm produsele pe care le  putem aduce din România, aceasta ar fi principalul obiectiv al ambasadei și consulatului. Vreau să construiesc ceva durabil pentru relațiile dintre Vietnam și România”,  a declarat consulul onorific al României în Ho Shi Min, Tran Thi Thanh Nhan.

În acest context, deputatul Alexandru Băișanu, a precizat că rolul său este de a regla, din punct de vedere legislativ, tot ce se poate pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare în  afaceri dintre România și Vietnam. “Ne dorim să crească exporturile spre România, ne dorim să avem turiști. Bucovina este o zonă  cu predilecție turistică, avem lemn,  avem posibilități de a aduce la vânătoare, în pădurile noastre, oameni de afaceri vietnamezi”.

Articolul precedentUn adolescent a ajuns la spital după ce s-a electrocutat la o betonieră
Articolul următorUn tânăr din Salcea s-a răsturnat cu mașina, după ce a intrat în coliziune cu gardul unui imobil