Boli și afecțiuni cardiovasculare, cancer, dificultăți respiratorii, sunt doar câteva dintre efectele fumatului. De aceea foarte mulți oameni aleg să se lase de fumat sau încearcă măcar să reducă numărul țigărilor fumate într-o zi. Unii dintre cei care renunță la acest obicei se aleg cu kilograme în plus. Mit sau realitate?

Specialiștii în sănătate au analizat de ce persoanele care se lasă de fumat se îngrașă. Datele colectate au arătat că unii fumători, care au renunțat la țigări, se vor îngrășa în primele luni între 2 și 4,5 kilograme. Statistica nu este îngrijorătoare, fiindcă doar 10% dintre persoanele care au renunțat la fumat vor lua în greutate.

Nicotina este cea care dă mari bătăi de cap fumătorilor. Renunțarea la tutun înseamnă renunțarea la nicotină, iar persoanele tind să înlocuiască țigările cu tot felul de mici gustări. De aceea, se ia în greutate în primele luni când nu se mai consumă țigări. Oamenii de știință au observat că nicotina este cea care stimulează acea parte din creier care semnalează oamenilor să se oprească din mâncat atunci când sunt sătui.

Altfel spus, lipsa nicotinei face ca o persoană să consume mai multă mâncare.

Articolul precedentTuse excesivă? Iată câteva remedii naturiste prin care poți scăpa de ea
Articolul următorBusculadă soldată cu un mort înainte de partida Irak – Oman. Meciul, arbitrat de o brigadă din România