Un cutremur de suprafață s-a înregistrat joi, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 8 decembrie, la ora 11:11:10 (ora locală a României), s-a produs în Transilvania, Brașov un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 3km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km NV de Brasov, 88km E de Sibiu, 124km NV de Ploiesti, 125km N de Pitesti, 144km SV de Bacau, 158km SE de Cluj-Napoca, 180km N de Bucuresti, 215km NE de Craiova, 223km V de Galati, 224km SV de Iasi.

Seisme frecvente în România

 

România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter. Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

 

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Articolul precedentNoi taxe de la 1 ianuarie 2023 – Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar
Articolul următorProiect pentru piste de biciclete de la Aeroport până în județul Iași, care să treacă și prin județul Botoșani