Spaima de facturile uriașe îi fac pe mulți români să caute soluții de a se încălzi cu un consum cât mic de energie.

 

Dylan Winter a demonstrat pe You Tube că a reusit să-şi incalzească casa intr-un mod simplu si original. Avem nevoie de o tava metalica de cozonaci, doua ghivece de ceramică de marimi diferite şi lumanari-pastilă.

Pentru început, punem trei-patru lumânări pastilă aprinse pe tava de metal, pe care o plasăm pe o suprafața care se poate încălzi. Le acoperim cu ghiveciul mai mic. Pe gaura de scurgere a ghiveciului punem bănuţul acela care rămâne după ce se consumă o lumanare, cel care tine fitilul. Apoi punem celălat ghiveci, mai mare.

 

Lumânările incălzesc aerul dintre cele doua ghivece. Cum căldura tinde să urce, datorită apariţiei unui curent de convecţie între aerul cald şi cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare și prin partea de jos a tăvii, cee ce face ca încaperea în care este pusă instalaţia să se încălzească.

Dylan Winter explică în filmulețul de mai jos că, pentru încălzirea unei încăperi normale, e nevoie de patru lumânări dimineaţa şi patru seara.

 

Mare atenție, însă, la aprinsul lumânărilor și supravegherea lor, pentru că există pericol de incendiu!

Partea bună este că există și în comerț astfel de dispozitive care vă pot servi măcar ca sursă de inspirație pentru un proiect propriu.

Articolul precedentSărbătoare 29 decembrie. Zi importantă a ortodoxiei: mari sfinți sunt pomeniți în calendar
Articolul următorPrognoza meteo 29 decembrie. Temperaturi de 12 grade – zonele unde începe ninsorile