Cum distruge Dorel fațada unui monument istoric: O spală cu apă sub presiune, iar tencuiala se poate crăpa din cauza înghețului

Fațada Palatului Administrativ din Suceava, clădire monument istoric, este spălată cu apă sub presiune, deși noaptea temperaturile sunt negative, iar tencuiala se poate crăpa.

Consiliul Județean Suceava a dispus efectuarea unor reparații la fațada Palatului Administrativ, clădire clasificată monument istoric. Lucrările includ vopsirea tâmplăriei și spălarea fațadei. Intervenție se pare că ar fi extrem de periculoasă pentru fațada clădirii.

Fără a se ține cont de temperaturile negative care vor urma în zilele și nopțile următoare, fațadele Palatului Administrativ sunt spălate acum cu apă sub presiune. Fațadele sunt astfel supuse inevitabil riscului de apariție a fisurilor și a desprinderii stratului de tencuială de pe zidăria clădirii Intervenția este contrară oricăror norme de conservare a patrimoniului.

Un semnalul de alarmă a fost tras și de USR Suceava, care face apel la autorități să oprească de îndată orice intervenție periculoasă asupra fațadei monumentului istoric.

„USR Suceava lansează un apel către autoritățile competente, pentru stoparea imediată a acestor lucrări, care vor putea fi reluate numai în condiții meteorologice favorabile. Continuarea lucrărilor pune în pericol atât clădirea Palatului Administrativ, cât și siguranța pe termen lung a pietonilor. Heirupismele cultivate exagerat, chiar și cu bune intenții pe final de an Centenar, riscă să producă daune ireparabile”, a ransmis Teodora Munteanu, președinte USR Suceava.

Articolul precedentCod galben de vânt pentru zona de munte a județului Suceava
Articolul următorAutoturism plin cu țigări de contrabandă, descoperit în anexa unui imobil