Controale la azilele de bătrâni ale bisericilor, fundațiilor și primăriilor din județul Suceava

Două comisii mixte vor verifica timp de trei săptămâni legalitatea funcționării căminelor de bătrâni din județul Suceava. Sunt vizate 18 astfel de unități de asistență socială care aparțin unor biserici, asociații, fundații și primării.

Comisiile sunt formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Verificările vor avea loc în perioada 20 iunie – 13 iulie, a anunțat Prefectura Suceava. Activitatea de control vizează verificarea modului în care unitățile de asistență socială au dus la îndeplinire recomandările și măsurile stabilite în urma controlului efectuat anul trecut, în perioada 19 iunie – 5 iulie.

Primele controale la căminele de bătrâni au fost făcute după ce presa locală a avertizat că în județul Suceava funcționează numeroase cămine de bătrâni care nu au niciun fel de autorizații de la autoritățile statului.

Articolul precedentPolițiști de frontieră și contrabandiști de țigări, vizați de percheziții ale procurorilor DIICOT
Articolul următorAltițe și cămăși tradiționale vechi de mai bine de un secol, expuse la Consulatul României din Cernăuți