Contrabandiști suprinși în flagrant la Straja. Polițiștii de frontieră au tras două focuri de armă

????????????????????????????????????

Aproximativ 40.000 pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscat de polițiștii de frontieră în zona localităților Straja și Ulma din județul Suceava.

Un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, județul Suceava, mai multe colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit către interiorul localității. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunțate şi autorităţile ucrainene, despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. Astfel, la fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 36.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 433.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Un alt echipaj al poliției de frontieră a descoperit, pe raza localității Ulma, ascunse sub un podeț, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.000 lei. În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Articolul precedentȘofer, prins conducând cu 204 km/h pe E85, pe raza județului Suceava FOTO
Articolul următorDemonstraţii de încondeiere a ouălor la Târgul de Paşti din Suceava