Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate lui MOLOCE ȘTEFAN, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Siret, Județul Suceava, prevăzută de Legea nr. 176/2010.

INCOMPATIBILITATE
În perioada 22 iunie 2016 – 04 iulie 2019 a exercitat simultan calitatea de consilier local și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Direcției de Asistență Socială, aflată în aparatul de specialitate al Primarului Orașului Siret.
 
Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
Persoana menționată a încălcat următoarele prevederi legale:
 
–     art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de consilier local (…) este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții și calități: c) calitatea de (…) angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local (…)”;

Sursa: Realitatea de Suceava