Concert inedit de acordeon și bayan, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Un inedit concert de acordeon și bayan, susținut de poliinstrumentisul Fernando Mihalache, va avea loc joi 27 septembrie, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Evenimentul face parte din ediția a VI-a a Turneului Muzica Palatelor României. Joi 27 septembrie 2018, de la ora 18.00, sucevenii sunt invitați la un recital excepțional de acordeon și bayan. Concertul are loc la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Protagonistul evenimentului itinerant, acordeonistul Fernando Mihalache, propune un periplu unic, plin de frumuseți sonore care străbat veacurile. Vor răsuna opusuri de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga și Astor Piazzolla.

Accesul la concert se face în baza biletului de acces în Cetatea de Scaun a Sucevei. Prețul biletului este cuprinse între 3 și 12 lei, în funcție de categoriile de vârstă ale vizitatorilor.

Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti in anul 2011. Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale. O recunoaștere a acestui fapt o constituie prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,„The Sound of Spring”, etc.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale lui Fernando Mihalache este „Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este „Maxim Quartet”. Acum se află în fața primului turneu solo, o adevărată provocare artistică pe care nu trebuie să o ratați.

Turneul “Muzica Palatelor României” va continua astfel: Palatul Manuc Bey de la Hîncești – Republica Moldova (vineri 28 sept., ora 17), Palatul “Teodor Cincu” – Muzeul de Istorie din Tecuci (sâmbătă 29 sept., ora 18), Palatul Episcopal din Galați – Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos (duminică 29 sept., ora 17.00).

Articolul precedentFOTO Mesaje de atenționare pe trecerile de pietoni de lângă școlile din Suceava
Articolul următorUn tânăr a plătit 3.000 de euro în bancnote suvenir, la o sală de jocuri